Welkom bij Guussavier

Guus-90x90Mijn naam is Guus Scholten. Mijn passie is samenwerken: groepen in hun kracht zetten door verbindende energie creëren.

Na vele jaren als leidinggevende en manager bij de overheid te hebben gewerkt, ben ik boeken gaan schrijven en heb ik in 2011 Savier opgericht.

Savier is een acroniem voor ‘Samen naar Verbindende energie’, het titelverhaal uit mijn boek Kristallen van Samenwerken.

Kristallen van Samenwerken heb ik samen met Chris Kempen en Wijnand van Lieshout geschreven. Het boek – de ontdekkingstocht van de schrijvers – begint met het vertellen van onze eigen verhalen. In deel twee staan de verdraagzaamheidsdialogen. Daar ontdekken wij met elkaar wat samenwerking nu eigenlijk inhoudt. In het laatste deel vind je de twaalf Kristallen die je helpen de drempels te overwinnen om tot een betere samenwerking te komen.

De wereld is zo complex geworden, dat het bijna onmogelijk is om iets helemaal alleen tot stand te brengen. In alle organisaties moeten we in teams samenwerken. We hebben voortdurend de hulp van anderen nodig om ons doel te realiseren. Toch schiet dat er om allerlei redenen vaak bij in, onder andere omdat de druk om resultaten te behalen erg groot is. Dat moet en dat kan anders. Want ‘samen’ leidt tot verrassende resultaten!

In ons boek Samenwerken met Jezelf vertellen Loes en ik ons levensverhaal, onze eigen Reis van de Held, zoals beschreven door Joseph Campbell. Wij geven geen kant en klare recepten. We geven een kijkje in de keuken van hun leven.

Als je de gebeurtenissen in je leven wilt kunnen plaatsen of als je wilt weten waarom er iets in je leven gebeurt, dan kan Samenwerken met Jezelf en de wetten van keuze jou helpen. In het boek krijg je de wetten van keuze uitgelegd. De wetten van keuze helpen je om jouw levensverhaal te analyseren en om stappen te zetten om je levensdoel te vinden.

Als (team)coach lees ik graag een verhaal voor, aan het begin van een workshop. Die verhalen brengen mensen dichter bij elkaar en creëert zo een ‘verbindende energie’ zoals ik dat in zijn eerste boek Kristallen van Samenwerken heb genoemd. Het nodigt deelnemers daardoor ook uit om hun verhaal te vertellen.

In mijn derde boek De geleerde die niet wist hoe verder schrijf ik over magische verhalen. Magische verhalen gaan over liefde, wijsheid, kennis, begrip, al die dingen waar we als mens (on)bewust naar op zoek zijn. We kennen dit van sprookjes. We kennen het uit onze eigen verhalen.

Intussen ben ik aan het volgende boek begonnen… Lees bij je volgende bezoek meer over mijn vierde boek!

Ik twitter onder de naam @guussavier, zoals ook deze website heet.

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën