SAMENWERKEN ALS TEAM

icon_teamwork_75x75De beste manier om de productie te verbeteren is samenwerken. Dat bereik je door een verbinding met elkaar aan te gaan: relatie gaat voor productie.

 

Bij samenwerken als team komen de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe kan mijn team beter samenwerken?
  • Hoe houd ik de regie over mijn team?
  • Wat kan ik doen om de samenwerking in mijn team te verbeteren?

Ben je geïnteresseerd in (team)coaching of een workshop waarin je de samenwerking in een team verbeteren, bekijk dan mijn aanbod.

Voor de data voor de 3 belevingsdagen ‘Wie samenwerkt, excelleert’: zie de Agenda.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Samenwerken is de bereidheid om met anderen een beter product te maken.Samenwerken heeft daarom met verbinden te maken, het aangaan van een onderlinge relatie. De meest bepalende factor voor succes is relatie.

Wat is samenwerking anders dan de bereidheid om met een ander een beter product tot stand te brengen? En met samenwerken wordt heel bewust niet samen werken bedoeld. Het gaat om samen-werken. Kennen we allemaal niet de projecten waar samengewerkt wordt in het principe: doe jij maar een voorstel dan reageer ik daar wel op, doe jij maar de financiën dan doe ik wel mee, maak jij maar een stukje dan reageer ik daar wel op. Dat is geen samenwerken. We zien dan ook dat dergelijke projecten langzaam aan verzanden of zelfs helemaal niet van de grond komen. Samenwerken is meer dan commentaar geven, meedoen.

Verbinding maken betekent betrokkenheid, commitment. Verbinding bereik je door een verbinding aan te gaan met het hart, met het gevoel, een verbinding waarin vriendschap de boventoon voert.

Verbinden heeft namelijk te maken met verbindende energie, de energie die ontstaat als mensen oprecht en met interesse naar elkaar luisteren. Verbinden creëert een relatie. En wat is een relatie anders dan geïnteresseerd zijn in elkaar, bereid zijn naar elkaar te luisteren en met elkaar te werken?

Een goed begin voor het tot stand brengen van een relatie is kennismaken, elkaar willen leren kennen.

featured_boeken_kristallen-van-samenwerkenHet boek Kristallen van Samenwerken vertelt over Samenwerken als Team.

Je kunt het boek Kristallen van Samenwerken ook bij mij bestellen: mail naar guussavier@gmail.com.

Een verbinding aangaan, is niet alleen een verbinding aangaan met andere mensen, het is vaak ook een verbinding aangaan met jezelf. Lees hier verder hoe je dat zelf kunt doen Samenwerken met Jezelf.

Ben je geïnteresseerd in workshops, teamcoaching en lezingen, neem dan contact met me op: +31 (0)6 16 953 542.


Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën