DE BRUG NAAR SANTIAGO

Print

 

Mijn boek is te koop bij Boek.scout, en in Amsterdam ook bij

De Vakantiefietser in de Westerstraat 216 en bij

Pied à Terre op de Overtoom 135 en

verder te bestellen bij iedere boekwinkel in Nederland (ISBN: 978-94-022-3345-2).

 

De beoordeling van Boekscout, de uitgever:

Je zegt het zelf al: aan de ene kant is jouw boek een vertelling over de reis naar. Aan de andere kant is de tekst nog veel meer een beschrijving van een emotionele groei die eenieder die met een nieuwe fase in zijn leven begint moet meemaken. Het gaat over acceptatie en groei. Je beschrijft elk element uitvoerig, waardoor je de emotionele trip die je doormaakt goed kan afzetten tegen de plaatsen die je hebt bezocht. Door te verwijzen naar andere auteurs die bepalend zijn voor de literatuur over Santiago herhaal je zonder in herhaling te vervallen. Je weet jouw boek goed een plek te geven hiertussen. Het is niet moeilijk om je in jouw reis in te leven doordat je belangrijke details beschrijft, maar je niet verliest in een te lange beschrijving. De dialogen maken het boek levendig en zijn een fijne vorm om de transitie die je beschrijft onder woorden te brengen. Een sterk verhaal met meerdere lagen.

De hoofdstukken:

De brug naar Santiago

Hoofdstuk 1, de Brug
Hoofdstuk 2, Zonder werk
Hoofdstuk 3, Tussenstop León
Hoofdstuk 4, De weg
Hoofdstuk 5, Het afscheid
Hoofdstuk 6, De aankomst en terugkeer

De eerste regels van het boek:

Hoofdstuk 1: De Brug
Daar ligt hij in de zon te schitteren, de brug over de Bernesga. Het is niet de hete zon van de Spaanse middag die de brug belicht. Het is de zon van de vroege morgen, vol verwachtingen. De zon met zijn nog lange stralen, die het land nog fris houdt. Die het snelstromende water en het grindbed dat af en toe nat wordt gespat, doet oplichten in dat zilverachtige licht. Het licht dat nog niet je ogen verblindt als je naar het water kijkt. Fris. Met nog alle mogelijkheden die het frisse weer biedt. Zal het warm worden, heet? Of zal het toch nog gaan regenen zoals het de afgelopen dagen soms heeft gedaan?
De stenen van de brug schitteren in het vroege morgenlicht. Zoals in de vele eeuwen waarin de pelgrims eroverheen liepen. De Bernesga murmelt. De Bernesga die ik zo lang geleden heb leren kennen en die ik nu ook weer over moet om de andere kant te bereiken. De kant waar ik afscheid zal moeten nemen. Afscheid nemen van León. Misschien wel voor het laatst in dit leven. Of zal ik hier misschien ooit toch nog eens overheen gaan, lopend? Als pelgrim, als toerist?

De flaptekst:

De tocht naar Santiago de Compostela is al eeuwen een geliefde pelgrimsroute voor miljoenen mensen.
De Brug naar Santiago is het verhaal over de brug die je slaat als je zo’n lange fiets- of wandeltocht maakt. Het is tevens het verhaal van een emotionele reis die ieder die met een nieuwe fase in zijn leven begint kan meemaken. Het gaat over acceptatie en groei. Met veel interessante verhalen en overdenkingen vertelt Guus over wat je kunt ervaren als je zo’n reis maakt. Hij vertelt over de brug die zo’n tocht slaat tussen het leven voor de tocht en het leven na die tocht. Over wel of geen werk hebben. Over thuis voelen en thuis zijn. Over leegte. Over het ongemak van een vrije dag. Over aankomen, terugkeren en weer in het leven staan als je de tocht hebt gemaakt. Het is een verhaal met meerdere lagen.

De Brug naar Santiago is een verrassend boek over de fietstocht van Amsterdam naar Santiago en Guus’ verblijf als student in León, toen de camino nog geen camino was. Het boek is geen letterlijk verslag. Het boek springt heen en weer tussen heden en verleden, tussen de verschillende fietsdagen, wat het boek spannend maakt. Ook de prachtige kunst langs de camino komt uitgebreid aan bod.

Dit boek is vanwege de ervaringen en inzichten een heerlijke voorbereiding voor iedereen die zo’n lange tocht gaat maken en zal mooie herkenningspunten hebben voor hen die de tocht al hebben gemaakt en weer het gewone leven moeten leven.

Promotiemateriaal

Heb je interesse om het promotiemateriaal te zien, klik dan hier.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën