Promotiemail

!cid_header_promotiemailing_2016

Guus Scholten

De brug naar Santiago

 

Print

Samenvatting

De tocht naar Santiago de Compostela, de camino, is al eeuwen een geliefde pelgrimstocht voor miljoenen mensen. De brug naar Santiago is het verhaal over de brug die je slaat als je zo’n lange fiets- of wandeltocht maakt. Het is tevens het verhaal van een emotionele reis. Het gaat over acceptatie en groei. Het boek is geen letterlijk verslag, het springt in de tijd heen en weer. Zo vertelt Guus ook over zijn verblijf als student in León. Met veel interessante verhalen en overdenkingen vertelt Guus over wat je op zo’n reis kunt ervaren. Hij vertelt over de brug tussen het leven voor de tocht en erna. Over wel of geen werk hebben. Over thuis voelen en thuis zijn. Over leegte. Over het ongemak van een vrije dag. Over aankomen en terugkeren. Het is een verhaal met meerdere lagen.

Dit boek is vanwege de ervaringen en inzichten een heerlijke voorbereiding voor iedereen die zo’n lange tocht gaat maken en zal mooie herkenningspunten hebben voor degenen die de tocht al hebben gemaakt en weer het gewone leven moeten leven.

Genre: Reizen
Illustraties: ja
Omvang: 16 x 24 cm
Aantal pagina’s: 198
Prijs: € 20,99
incl. verwerk- en verzendkosten

Guus website

Over de auteur
Guus Scholten (65) heeft altijd geschreven. De onderwerpen van zijn boeken zijn heel verschillend. De brug naar Santiago is zijn vierde boek. Hij wilde graag vertellen over de fietstocht die hij samen met Loes, zijn vrouw, naar Santiago de Compostela maakte. Want die fietstochten maken een wezenlijk deel van hun leven uit. Ze geven veel bijzondere ervaringen, van mentale, emotionele en spirituele aard. En juist deze ervaringen maken het interessant om zo’n boek te schrijven.

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Guus Scholten
Het voelt alsof het mooi gaat worden. Door de zon, door het licht, door ons enthousiasme, door de tinteling van het licht in de lucht. De dag voelt nu al als een dag met een gouden randje, we voelen ons gelukkig, ook al hebben we nog geen idee waar we vanavond zullen overnachten. Maar één ding is zeker, we zijn op weg.
We zijn nauwelijks de Río Aragon over of we moeten klimmen. De weg stijgt. Een klein mooi weggetje door de bergen. Bergmassieven voor ons. We klimmen, zonder problemen. Het lijkt alsof we gedragen worden, alsof het licht van de zon en het licht in ons hart ons naar boven dragen. Of zouden we gedragen worden door de Geest van Spanje? Net zoals de Geest van België en de Geest van Frankrijk ons geholpen hebben?

We rijden België binnen, kronkelend langs de Mark over een mooi smal door bomen omzoomd fietspad, bewegwijzerd als de LF9. Het is de derde dag van onze fietstocht naar Santiago de Compostela. Het weer is nog niet zo mooi, maar het regent tenminste niet, in tegenstelling tot de vorige dag. Als we net de grens over zijn, zegt Loes:
‘Ik hoorde van mijn docente thetahealing, dat zij, elke keer als ze een ander land binnengaat, de Geest van het land om z’n zegen vraagt, voor bescherming.’‘Oh,’ zeg ik, ‘wat bijzonder en ook een beetje vreemd. Maar wel mooi. Ik heb zelf wel eens gehoord, dat elk land zijn eigen beschermengel of beschermgeest heeft, maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat je de Geest van het land kunt vragen om je te beschermen en te behoeden voor vervelende dingen terwijl je in zijn of haar land verblijft.’
‘Zullen we dat ook eens proberen?’, vraagt Loes.
‘Dat lijkt mij een goed idee. Kwaad kan het nooit. Maar dan moeten we misschien ook de Geest van Nederland bedanken, ook al hebben we gisteren verschrikkelijk weer gehad.’

Verder lezen? Bestel het boek hier!

!cid_bs_logo_horizontal_2016

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën